Sverigedemokraterna https://sd.se Sveriges enda oppositionsparti Wed, 24 Apr 2019 08:58:28 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.1.1 https://sd.se/wp-content/uploads/2018/02/cropped-cropped-cropped-Resurs-1-1-1-1-32x32.png Sverigedemokraterna https://sd.se 32 32 Sverigedemokraterna presenterar vårbudget http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/sverigedemokraterna-presenterar-vaarbudget-2863271?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Wed, 24 Apr 2019 08:58:28 +0000 http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/sverigedemokraterna-presenterar-vaarbudget-2863271?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Imorgon bjuder Sverigedemokraterna in till presskonferens för att presentera sin vårbudget. Närvarar gör bland andra partiledare Jimmie Åkesson och ekonomisk-politisk talesperson Oscar Sjöstedt. Efter pressträffen finns möjlighet för enskilda intervjuer. Tid: 11:30, torsdag 25 april.Plats: Riksdagens presscenter. — Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 10 19 800 eller per […]

Inlägget Sverigedemokraterna presenterar vårbudget dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>

Imorgon bjuder Sverigedemokraterna in till presskonferens för att presentera sin vårbudget. Närvarar gör bland andra partiledare Jimmie Åkesson och ekonomisk-politisk talesperson Oscar Sjöstedt.

Efter pressträffen finns möjlighet för enskilda intervjuer.

Tid: 11:30, torsdag 25 april.
Plats: Riksdagens presscenter.

Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 10 19 800 eller per e-post på press@sd.se.

Inlägget Sverigedemokraterna presenterar vårbudget dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
Vårtalet 2019 – 4 maj https://sd.se/vartalet-2019-4-maj/ https://sd.se/vartalet-2019-4-maj/#respond Wed, 03 Apr 2019 12:46:55 +0000 https://sd.se/?p=276551 Nu är det dags igen! Den 4 maj håller Jimmie Åkesson sitt traditionsenliga vårtal på Långholmen i Stockholm. Förutom Jimmie Åkesson kommer flera andra av partiets företrädare finnas på plats och tillsammans kicka igång valrörelsen för Europaparlamentsvalet. Det kommer som vanligt att finnas enklare förtäring och aktiviteter för barn och vuxna i anslutning till scenen. […]

Inlägget Vårtalet 2019 – 4 maj dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
Nu är det dags igen! Den 4 maj håller Jimmie Åkesson sitt traditionsenliga vårtal på Långholmen i Stockholm.

Förutom Jimmie Åkesson kommer flera andra av partiets företrädare finnas på plats och tillsammans kicka igång valrörelsen för Europaparlamentsvalet.

Det kommer som vanligt att finnas enklare förtäring och aktiviteter för barn och vuxna i anslutning till scenen.

Framträdandena på scenen börjar klockan 13.00, kom gärna en stund innan för att mingla och träffa andra Sverigevänner!

Varmt välkomna!

https://www.facebook.com/events/588012461698822/

Inlägget Vårtalet 2019 – 4 maj dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
https://sd.se/vartalet-2019-4-maj/feed/ 0
Jimmie Åkesson besöker Falun http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/jimmie-aakesson-besoeker-falun-2855398?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Tue, 02 Apr 2019 12:58:46 +0000 http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/jimmie-aakesson-besoeker-falun-2855398?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Imorgon, onsdag den 3/4, kommer partiledare Jimmie Åkesson att besöka Falun för att delta vid ett torgmöte på Stora Torget. Detta med anledning av det stundande kommunala omvalet. Tid: 11:30, onsdagen den 3 april.Plats: Stora Torget, Falun. Efter talet finns möjlighet till kortare intervjuer. — Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 […]

Inlägget Jimmie Åkesson besöker Falun dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>

Imorgon, onsdag den 3/4, kommer partiledare Jimmie Åkesson att besöka Falun för att delta vid ett torgmöte på Stora Torget. Detta med anledning av det stundande kommunala omvalet.

Tid: 11:30, onsdagen den 3 april.
Plats: Stora Torget, Falun.

Efter talet finns möjlighet till kortare intervjuer.

Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 10 19 800 eller per e-post på press@sd.se.

Inlägget Jimmie Åkesson besöker Falun dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
Internet är hotat, därför röstar vi nej idag https://sd.se/internet-ar-hotat-darfor-rostar-vi-nej-idag/ https://sd.se/internet-ar-hotat-darfor-rostar-vi-nej-idag/#respond Tue, 26 Mar 2019 10:05:42 +0000 https://sd.se/?p=276522 ”Sverigedemokraterna kommer därför – med bestämdhet – att säga nej till att påbörja en effektiv nedmontering av den uppkopplade yttrandefriheten.” De senaste månaderna har politiker i EU diskuterat hur internet ska kunna förändras för att möta den tekniska utvecklingen, vilket har konkretiserats i vad man kallar för Copyrightdirektivet. Idag samlas alla partier i EU-parlamentet för […]

Inlägget Internet är hotat, därför röstar vi nej idag dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
”Sverigedemokraterna kommer därför – med bestämdhet – att säga nej till att påbörja en effektiv nedmontering av den uppkopplade yttrandefriheten.”

De senaste månaderna har politiker i EU diskuterat hur internet ska kunna förändras för att möta den tekniska utvecklingen, vilket har konkretiserats i vad man kallar för Copyrightdirektivet.

Idag samlas alla partier i EU-parlamentet för att rösta om förslaget. Skulle detta gå igenom i sin nuvarande form kommer internet som vi känner det idag på sikt vara ett minne blott.

Yttrandefriheten är en grundpelare för demokratin och har spelat en avgörande roll i Europas utveckling. Sverigedemokraterna kommer därför – med bestämdhet – att säga nej till att påbörja en effektiv nedmontering av den uppkopplade yttrandefriheten.

Kristina Winberg (SD) 
Europaparlamentariker

Jessica Stegrud (SD) 
Kandidat till Europaparlamentet

https://www.altinget.se/eu/artikel/sd-internet-ar-hotat-darfor-rostar-vi-nej-idag

Inlägget Internet är hotat, därför röstar vi nej idag dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
https://sd.se/internet-ar-hotat-darfor-rostar-vi-nej-idag/feed/ 0
Sverigedemokraternas förstanamn på valsedeln till Europaparlamentsvalet, Peter Lundgren, i en intervju med Dagens Nyheter. https://sd.se/sverigedemokraternas-forstanamn-pa-valsedeln-till-europaparlamentsvalet-peter-lundgren-i-en-intervju-med-dagens-nyheter/ https://sd.se/sverigedemokraternas-forstanamn-pa-valsedeln-till-europaparlamentsvalet-peter-lundgren-i-en-intervju-med-dagens-nyheter/#respond Thu, 21 Mar 2019 08:56:10 +0000 https://sd.se/?p=276511 ”Vi ska inte betala en spänn mer i medlemsavgift. Tvärtom vill jag ha minskad medlemsavgift.” Sverigedemokraternas förstanamn på valsedeln till Europaparlamentsvalet, Peter Lundgren, i en intervju med Dagens Nyheter. – Nu, helt plötsligt, på väldigt kort tid, har det seglat upp en situation där de EU-kritiska partierna runtom i Europa går framåt så starkt och […]

Inlägget Sverigedemokraternas förstanamn på valsedeln till Europaparlamentsvalet, Peter Lundgren, i en intervju med Dagens Nyheter. dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
”Vi ska inte betala en spänn mer i medlemsavgift. Tvärtom vill jag ha minskad medlemsavgift.”

Sverigedemokraternas förstanamn på valsedeln till Europaparlamentsvalet, Peter Lundgren, i en intervju med Dagens Nyheter.

– Nu, helt plötsligt, på väldigt kort tid, har det seglat upp en situation där de EU-kritiska partierna runtom i Europa går framåt så starkt och fort.

– Kan vi lyckas, ihop med andra EU-kritiska partier runtom i Europa, att minska EU:s inflytande över medlemsländerna och minska medlemsavgiften, då tror jag de allra flesta också förstår att vi behöver ett samarbete.

https://www.dn.se/nyheter/politik/peter-lundgren-sd-vi-har-en-rod-linje-mot-ryssland/

Inlägget Sverigedemokraternas förstanamn på valsedeln till Europaparlamentsvalet, Peter Lundgren, i en intervju med Dagens Nyheter. dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
https://sd.se/sverigedemokraternas-forstanamn-pa-valsedeln-till-europaparlamentsvalet-peter-lundgren-i-en-intervju-med-dagens-nyheter/feed/ 0
Charlie Weimers, Sverigedemokraternas tredjenamn på valsedeln till EU-valet, i en längre intervju med Expressen. https://sd.se/charlie-weimers-sverigedemokraternas-tredjenamn-pa-valsedeln-till-eu-valet-i-en-langre-intervju-med-expressen/ https://sd.se/charlie-weimers-sverigedemokraternas-tredjenamn-pa-valsedeln-till-eu-valet-i-en-langre-intervju-med-expressen/#respond Tue, 19 Mar 2019 08:36:15 +0000 https://sd.se/?p=276504 – Det finns en otrolig diskrepans mellan väljares uppfattning och vad partiaktiva säger officiellt. Men en vacker dag kommer proppen att gå ur och du kommer kunna intervjua hur många som helst som säger att ”jo, nog är det självklart att vi ska kunna komma överens med SD”. – För när man ser att det […]

Inlägget Charlie Weimers, Sverigedemokraternas tredjenamn på valsedeln till EU-valet, i en längre intervju med Expressen. dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
– Det finns en otrolig diskrepans mellan väljares uppfattning och vad partiaktiva säger officiellt. Men en vacker dag kommer proppen att gå ur och du kommer kunna intervjua hur många som helst som säger att ”jo, nog är det självklart att vi ska kunna komma överens med SD”.

– För när man ser att det öppnar upp sig i åsiktskorridoren springer man plötsligt. Däremot är det väldigt få som ställer sig med hackan i Berlinmuren för att försöka få till det där hålet själv.

https://www.expressen.se/nyheter/tidigare-kd-profilen-sd-ar-nyckeln-till-rosenbad/

Inlägget Charlie Weimers, Sverigedemokraternas tredjenamn på valsedeln till EU-valet, i en längre intervju med Expressen. dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
https://sd.se/charlie-weimers-sverigedemokraternas-tredjenamn-pa-valsedeln-till-eu-valet-i-en-langre-intervju-med-expressen/feed/ 0
Ledig tjänst: pressassistent https://sd.se/ledig-tjanst-pressassistent/ https://sd.se/ledig-tjanst-pressassistent/#respond Tue, 05 Mar 2019 21:55:54 +0000 https://sd.se/?p=5620 Pressassistent sökes Sverigedemokraterna växer fort och kommer nu att förstärka organisationen kring partiets presstjänst. Som pressassistent är du del i ett lag som ansvarar för partiets mediehantering. Tjänsten är placerad på partiets riksdagskansli i Stockholm. Du kommer att arbeta nära partiets centrala företrädare och till dem knutna samordningsfunktioner. Arbetsuppgifterna är omväxlande. Tillsammans med ledamöter och […]

Inlägget Ledig tjänst: pressassistent dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
Pressassistent sökes

Sverigedemokraterna växer fort och kommer nu att förstärka organisationen kring partiets presstjänst. Som pressassistent är du del i ett lag som ansvarar för partiets mediehantering. Tjänsten är placerad på partiets riksdagskansli i Stockholm. Du kommer att arbeta nära partiets centrala företrädare och till dem knutna samordningsfunktioner.

Arbetsuppgifterna är omväxlande. Tillsammans med ledamöter och politiska sekreterare kommer du att arbeta i projekt där dina uppgifter bland annat kommer vara att utarbeta kommunikativa strategier, producera pressmeddelanden och artiklar samt bistå vid mediekontakter och intervjuer.

Vi söker dig som kan uttrycka dig mycket väl både i tal och i skrift. Det är viktigt att du har förmåga att förstå komplexa skeenden, att snabbt samla information och att omsätta detta i produktion.

Tidigare erfarenhet av presskontakter och kommunikativt arbete är inget krav. Du drivs av en stark vilja att bidra till vår gemensamma framgång och känner att det vore att privilegium att få arbeta med politik på heltid. Du är intelligent och ordningsam med hög integritet och arbetsmoral. Du behöver kunna finna dig i att verka i offentligheten, i ett högt tempo och under stark press. Du delar självfallet Sverigedemokraternas värderingar.

Ansökan, som ska innehålla personligt brev och meritförteckning, skickas till rekrytering.pressassistent@sd.se Märk mejlet med ”Pressassistent” i ämnesraden. Har du frågor om tjänsten skriver du till samma mejl-adress och ange i så fall ”Fråga” i ämnesraden.

Rekryteringsprocessen sker löpande och tjänsten kan således tillsättas innan ansökningstidens slut.

Din ansökan kommer att behandlas konfidentiellt. Angivna referenser kommer inte att kontaktas utan ditt godkännande.

Välkommen med din ansökan!

Inlägget Ledig tjänst: pressassistent dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
https://sd.se/ledig-tjanst-pressassistent/feed/ 0
Sverigedemokraterna begär aktuell debatt gällande återvändande IS-sympatisörer http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/sverigedemokraterna-begaer-aktuell-debatt-gaellande-aatervaendande-is-sympatisoerer-2841266?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Wed, 27 Feb 2019 11:50:02 +0000 http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/sverigedemokraterna-begaer-aktuell-debatt-gaellande-aatervaendande-is-sympatisoerer-2841266?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news I enlighet med 6 kapitlet 23 § riksdagsordningen begär Sverigedemokraterna idag att riksdagen kallas till särskild debatt med anledning av återvändande IS-sympatisörer. I spåren av att terrororganisationen Islamska Staten förlorar kriget står nu både Sverige såväl som många andra länder inför problemet med allt fler återvändande IS-sympatisörer. Det handlar om grupper och individer som genom åren har […]

Inlägget Sverigedemokraterna begär aktuell debatt gällande återvändande IS-sympatisörer dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>

I enlighet med 6 kapitlet 23 § riksdagsordningen begär Sverigedemokraterna idag att riksdagen kallas till särskild debatt med anledning av återvändande IS-sympatisörer.

I spåren av att terrororganisationen Islamska Staten förlorar kriget står nu både Sverige såväl som många andra länder inför problemet med allt fler återvändande IS-sympatisörer. Det handlar om grupper och individer som genom åren har rest från Sverige för att ansluta sig till IS, men som under den gångna tiden har återvänt i takt med att IS har förlorat mark. 

Mot bakgrund av den senaste tidens utveckling finns det starka skäl till att anta att antalet återvändande nu kommer att öka ytterligare. Det är därför Sverigedemokraternas önskan att denna problematik snarast bör lyftas i en aktuell debatt.

Partiledare Jimmie Åkesson kommenterar:

 – Om man väljer att resa iväg för att stödja terrororganisationen IS, har man enligt min mening förbrukat all sin rätt att få kalla sig för svensk. Då bör man heller inte vara medborgare.

– Återvändande IS-sympatisörer utgör en stor säkerhetsrisk för Sverige. Vi måste se allvaret i detta.

Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 10 19 800 eller per e-post på press@sd.se.

Inlägget Sverigedemokraterna begär aktuell debatt gällande återvändande IS-sympatisörer dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
Ledig tjänst: Politisk sekreterare i budgetfrågor https://sd.se/ledig-tjanst-politisk-sekreterare-i-budgetfragor/ https://sd.se/ledig-tjanst-politisk-sekreterare-i-budgetfragor/#respond Thu, 14 Feb 2019 07:35:57 +0000 https://sd.se/?p=238034 Om tjänsten Sverigedemokraterna söker en politisk tjänsteman med samordnande ansvar för budgetprocessen. I rollen ingår att löpande tillsammans med partiets företrädare samordna arbetet med att ta fram partiets förslag till statsbudget, att tillsammans med riksdagens utredningstjänst beräkna statsfinansiella effekter av reformförslag och att med med dina kollegor ta fram underlag för att våra politiska företrädare […]

Inlägget Ledig tjänst: Politisk sekreterare i budgetfrågor dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
Om tjänsten

Sverigedemokraterna söker en politisk tjänsteman med samordnande ansvar för budgetprocessen. I rollen ingår att löpande tillsammans med partiets företrädare samordna arbetet med att ta fram partiets förslag till statsbudget, att tillsammans med riksdagens utredningstjänst beräkna statsfinansiella effekter av reformförslag och att med med dina kollegor ta fram underlag för att våra politiska företrädare ska kunna fatta väl underbyggda beslut.

I rollen ingår du i en grupp politiska tjänstemän där du kan komma att ha ett särskilt samordnande ansvar. Därutöver bistår du med löpande arbete och rådgivning på det finanspolitiska området. En viktig del av arbetet är också att du kontinuerligt förkovrar dig inom ditt ämnesområde samt följer samhällsutvecklingen i allmänhet.

Kompetens och egenskaper

Arbetet förutsätter att du har mycket stor förmåga till samarbete och noggrannhet samt att du är strukturerad och pedagogisk i ditt arbetssätt. Du ska också ha god kunskap om det statsfinansiella området. Egenskaper som lyhördhet, effektivitet och prestigelöshet är också viktiga. Som person är du professionell och initiativtagande. Du är också trygg i en projektledarroll där du måste samverka med ett stort antal kollegor och uppdragsgivare.

Utbildningsbakgrund på högskolenivå inom nationalekonomi eller motsvarande är ett krav.

Erfarenhet av arbete i Finansdepartementet, Regeringskansliet i övrigt, Riksdagsförvaltningen eller statlig myndighet är meriterande. Erfarenhet av arbete med offentliga budgetprocesser är särskilt meriterande.

Mycket goda färdigheter i svenska språket och vana av att författa sakliga och korrekta texter är ett krav, liksom goda kunskaper i engelska.

Arbetsprov kommer att genomföras under rekryteringsprocessen.

Som tjänsteman för Sverigedemokraterna delar du naturligtvis våra värderingar och har ett politiskt intresse, samtidigt som du i en tjänstemannaroll förhåller dig sakligt inför din politiska uppdragsgivare. Tidigare engagemang inom partiet är meriterande, men inget krav. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper samt ett glatt, engagerat och positivt förhållningssätt.

Övergripande om Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn, som betraktar värdekonservatism och upprätthållandet av en solidarisk välfärdsmodell som de viktigaste verktygen i byggandet av det goda samhället. Partiet bildades 1988 med det övergripande målet att formera en demokratisk, politisk rörelse, som skulle slå vakt om den gemensamma nationella identitet som utgjort grunden för framväxten av välfärdsstaten och Sveriges fredliga och demokratiska utveckling.

Formellt om tjänsten

Arbetsort:                          Riksdagskansliet i Stockholm.
Arbetstid:                           Heltid, vanlig kontorstid. Obekväm arbetstid och övertid kan förekomma under arbetsintensiva perioder.
Lön:                                     Fast månadslön, individuell lönesättning.
Kollektivavtal:                   Unionen och Akademikerförbunden

Viktigt att veta är att samtliga anställningar som politisk tjänsteman vid Sverigedemokraternas riksdagskansli omfattas av säkerhetsprövning. Säkerhetsprövningen äger rum före anställning och omfattar en personbedömning, inhämtande av anställnings- och utbildningsbevis samt referenser. Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass enligt 17 § säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsklassade anställningar omfattas utöver säkerhetsprövningen även av en registerkontroll. 

Ansökan och frågor

Matchar du beskrivningen?

Mejla din ansökan med personligt brev och meritförteckning senast 10 mars till 

rekrytering.polsek@sd.se 

Du kan även skicka ytterligare frågor du har om tjänsten till den adressen. Nämn i så fall ”Fråga” i ämnesraden. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner

Akademikerföreningen: Karl Efraimsson

072-736 60 75

karl.efraimsson@riksdagen.se


Unionen: Pontus Karlsson:

072-726 57 84

pontus.karlsson@sd.se

Inlägget Ledig tjänst: Politisk sekreterare i budgetfrågor dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
https://sd.se/ledig-tjanst-politisk-sekreterare-i-budgetfragor/feed/ 0
Sverigedemokraternas tre toppkandidater inför valet till Europaparlamentet https://sd.se/sverigedemokraternas-tre-toppkandidater-infor-valet-till-europaparlamentet/ https://sd.se/sverigedemokraternas-tre-toppkandidater-infor-valet-till-europaparlamentet/#respond Wed, 13 Feb 2019 14:32:14 +0000 https://sd.se/?p=235877 Igår presenterade Jimmie Åkesson Sverigedemokraternas tre toppkandidater inför valet till Europaparlamentet, i riksdagens presscenter. Jimmie Åkesson redogjorde för Sverigedemokraternas möjligheter i det kommande valet samt berörde de övriga kandidaterna på partiets valsedel, medan toppnamnen Peter Lundgren, Jessica Stegrud och Charlie Weimers gavs tillfälle att presentera sig själva och sina hjärtefrågor. Se presskonferensen i sin helhet […]

Inlägget Sverigedemokraternas tre toppkandidater inför valet till Europaparlamentet dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
Igår presenterade Jimmie Åkesson Sverigedemokraternas tre toppkandidater inför valet till Europaparlamentet, i riksdagens presscenter.

Jimmie Åkesson redogjorde för Sverigedemokraternas möjligheter i det kommande valet samt berörde de övriga kandidaterna på partiets valsedel, medan toppnamnen Peter Lundgren, Jessica Stegrud och Charlie Weimers gavs tillfälle att presentera sig själva och sina hjärtefrågor.

Se presskonferensen i sin helhet på:

Inlägget Sverigedemokraternas tre toppkandidater inför valet till Europaparlamentet dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
https://sd.se/sverigedemokraternas-tre-toppkandidater-infor-valet-till-europaparlamentet/feed/ 0