Sverigedemokraterna https://sd.se Sveriges enda oppositionsparti Wed, 29 May 2019 07:07:39 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2 https://sd.se/wp-content/uploads/2018/02/cropped-cropped-cropped-Resurs-1-1-1-1-32x32.png Sverigedemokraterna https://sd.se 32 32 Ledig tjänst: pressassistent https://sd.se/ledig-tjanst-pressassistent/ https://sd.se/ledig-tjanst-pressassistent/#respond Mon, 03 Jun 2019 09:55:54 +0000 https://sd.se/?p=5620 Pressassistent sökes Sverigedemokraterna växer fort och kommer nu att förstärka organisationen kring partiets presstjänst. Som pressassistent är du del i ett lag som ansvarar för partiets mediehantering. Tjänsten är placerad på partiets riksdagskansli i Stockholm. Du kommer att arbeta nära partiets centrala företrädare och till dem knutna samordningsfunktioner. Arbetsuppgifterna är omväxlande. Tillsammans med ledamöter och […]

Inlägget Ledig tjänst: pressassistent dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
Pressassistent sökes

Sverigedemokraterna växer fort och kommer nu att förstärka organisationen kring partiets presstjänst. Som pressassistent är du del i ett lag som ansvarar för partiets mediehantering. Tjänsten är placerad på partiets riksdagskansli i Stockholm. Du kommer att arbeta nära partiets centrala företrädare och till dem knutna samordningsfunktioner.

Arbetsuppgifterna är omväxlande. Tillsammans med ledamöter och politiska sekreterare kommer du att arbeta i projekt där dina uppgifter bland annat kommer vara att utarbeta kommunikativa strategier, producera pressmeddelanden och artiklar samt bistå vid mediekontakter och intervjuer.

Vi söker dig som kan uttrycka dig mycket väl både i tal och i skrift. Det är viktigt att du har förmåga att förstå komplexa skeenden, att snabbt samla information och att omsätta detta i produktion.

Tidigare erfarenhet av presskontakter och kommunikativt arbete är inget krav. Du drivs av en stark vilja att bidra till vår gemensamma framgång och känner att det vore att privilegium att få arbeta med politik på heltid. Du är intelligent och ordningsam med hög integritet och arbetsmoral. Du behöver kunna finna dig i att verka i offentligheten, i ett högt tempo och under stark press. Du delar självfallet Sverigedemokraternas värderingar.

Ansökan, som ska innehålla personligt brev och meritförteckning, skickas till rekrytering.pressassistent@sd.se Märk mejlet med ”Pressassistent” i ämnesraden. Har du frågor om tjänsten skriver du till samma mejl-adress och ange i så fall ”Fråga” i ämnesraden.

Rekryteringsprocessen sker löpande och tjänsten kan således tillsättas innan ansökningstidens slut.

Din ansökan kommer att behandlas konfidentiellt. Angivna referenser kommer inte att kontaktas utan ditt godkännande.

Välkommen med din ansökan!

Inlägget Ledig tjänst: pressassistent dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
https://sd.se/ledig-tjanst-pressassistent/feed/ 0
Tack! https://sd.se/tack/ https://sd.se/tack/#respond Sun, 26 May 2019 23:59:16 +0000 https://sd.se/?p=276977 Tack alla valarbetare, tack alla kandidater, tack alla partikollegor och tjänstemän. Inte minst, tack till alla Sverigedemokrater som gick till valurnorna. Tack för att ni gjort detta möjligt!

Inlägget Tack! dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>

Tack alla valarbetare, tack alla kandidater, tack alla partikollegor och tjänstemän. Inte minst, tack till alla Sverigedemokrater som gick till valurnorna. Tack för att ni gjort detta möjligt!

Inlägget Tack! dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
https://sd.se/tack/feed/ 0
UPPDATERAD PLATS: Jimmie Åkesson röstar i EU-valet http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/uppdaterad-plats-jimmie-aakesson-roestar-i-eu-valet-2879018?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Sun, 26 May 2019 09:35:06 +0000 http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/uppdaterad-plats-jimmie-aakesson-roestar-i-eu-valet-2879018?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Idag ca kl 12:00 kommer Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att befinna sig i Centralhallen på Stockholms centralstation för att lägga sin röst inför EU-valet. I samband med detta kommer han att finnas tillgänglig för kortare intervjuer. — Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 10 19 800 eller per e-post […]

Inlägget UPPDATERAD PLATS: Jimmie Åkesson röstar i EU-valet dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>

Idag ca kl 12:00 kommer Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att befinna sig i Centralhallen på Stockholms centralstation för att lägga sin röst inför EU-valet.

I samband med detta kommer han att finnas tillgänglig för kortare intervjuer.

Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 10 19 800 eller per e-post på press@sd.se.

Inlägget UPPDATERAD PLATS: Jimmie Åkesson röstar i EU-valet dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
Jimmie Åkesson röstar i Stockholms stadshus http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/jimmie-aakesson-roestar-i-stockholms-stadshus-2879013?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Sun, 26 May 2019 07:48:49 +0000 http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/jimmie-aakesson-roestar-i-stockholms-stadshus-2879013?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Idag ca kl 12:00 kommer Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att befinna sig i Stockholms stadshus för att lägga sin röst inför EU-valet. I samband med detta kommer han att finnas tillgänglig för kortare intervjuer. — Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 10 19 800 eller per e-post på […]

Inlägget Jimmie Åkesson röstar i Stockholms stadshus dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>

Idag ca kl 12:00 kommer Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att befinna sig i Stockholms stadshus för att lägga sin röst inför EU-valet.

I samband med detta kommer han att finnas tillgänglig för kortare intervjuer.

Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 10 19 800 eller per e-post på press@sd.se.

Inlägget Jimmie Åkesson röstar i Stockholms stadshus dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
Valet är ditt: Blir det ansvar – eller gränslös migration? https://sd.se/valet-ar-ditt-blir-det-ansvar-eller-granslos-migration/ https://sd.se/valet-ar-ditt-blir-det-ansvar-eller-granslos-migration/#respond Sat, 25 May 2019 11:02:51 +0000 https://sd.se/?p=276965 Valet i morgon står inte mellan höger eller vänster. Det står mellan de som respekterar nationellt självbestämmande eller de som stöder EU:s oansvariga migrationspolitik. Låt er inte luras av KD, de har varit med och öppnat upp för ännu generösare regler, skriver Jessica Stegrud (SD).  Läs hela Jessica Stegruds debattartikel här.

Inlägget Valet är ditt: Blir det ansvar – eller gränslös migration? dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
Valet i morgon står inte mellan höger eller vänster. Det står mellan de som respekterar nationellt självbestämmande eller de som stöder EU:s oansvariga migrationspolitik.

Låt er inte luras av KD, de har varit med och öppnat upp för ännu generösare regler, skriver Jessica Stegrud (SD). 

Läs hela Jessica Stegruds debattartikel här.

Inlägget Valet är ditt: Blir det ansvar – eller gränslös migration? dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
https://sd.se/valet-ar-ditt-blir-det-ansvar-eller-granslos-migration/feed/ 0
Kommentar gällande dagens publicering i Expressen http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/kommentar-gaellande-dagens-publicering-i-expressen-2876435?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Mon, 20 May 2019 22:35:00 +0000 http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/kommentar-gaellande-dagens-publicering-i-expressen-2876435?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Efter en publicering i Expressen har partiet idag redogjort för sin hantering gällande en händelse som ägt rum i anslutning till ett av partiets evenemang. Påståenden gällande vad som skett har bemötts av såväl partiets toppkandidat Peter Lundgren som den berörda kvinnan. Detta är hela den kommentar som skickades iväg från partiets sida till Expressen. […]

Inlägget Kommentar gällande dagens publicering i Expressen dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>

Efter en publicering i Expressen har partiet idag redogjort för sin hantering gällande en händelse som ägt rum i anslutning till ett av partiets evenemang. Påståenden gällande vad som skett har bemötts av såväl partiets toppkandidat Peter Lundgren som den berörda kvinnan.

Detta är hela den kommentar som skickades iväg från partiets sida till Expressen. Merparten av innehållet togs dock inte med. Man valde bland annat att utelämna viktig information om deras dåvarande och nuvarande relation

”Kristinas påstående om att hennes redogörelse för oss skulle vara skäl för partiets agerande stämmer naturligtvis inte.

Winberg har vid upprepade tillfällen handlat klandervärt och omdömeslöst gentemot kollegor och personal i hennes närhet. Till detta har hon uttryckt sig hotfullt och agerat på ett vis för att skada partiets anseende. Istället för att hörsamma partiets påbud har hon valt distansera sig från partiets organisation.

Partiet har haft samtal med den berörda kvinnan. Partiet har även pratat med Peter Lundgren och andra som befann sig i samma rum när detta skedde. Den beskrivning som ges av Winberg och den vinkel frågan fått stämmer inte överens med övriga vittnesuppgifter. Tvärtom ges en bild av en kväll med trevligt umgänge där ett missförstånd uppstod mellan två personer. I detta sammanhang har partiet lagt stor vikt vid den berörda kvinnans berättelse.

Peter och kvinnan var och är fortfarande goda vänner och har bland annat semestrat i Spanien, firat nyår ihop och bjudit in varandra till flera privata sammanhang sedan dess. Händelsen reddes ut och att de har alltjämt en god relation.”

Här nedan följer två vittnesmål från personer som intervjuades av Expressens journalist. 

Vittnesmål 1

“Under valkonferensen träffades vi på ett hotellrum för att umgås och ta lite drinkar. Vi hade mycket roligt och spelade musik. Den berörda kvinnan älskar att dansa och gjorde så ganska energiskt. Jag och Kristina satt på sängen och diskuterade hennes roll som chef i parlamentet. Under dansen satte sig kvinnan i Peters knä och jag fortsatte diskussionen med Kristina, då vi inte var överens om hur en chef över personal ska bete sig. Jag såg inget tafsande överhuvudtaget. Vi beställde upp hamburgare och gin o tonic till rummet. Vi åt och efter det blev det läggdags, vi gick skilda vägar och min man gick ner till festligheterna.”

Vittnessmål 2

’Vi samlades i pausen mellan konferensen och middagen. Vi var på mitt och min väns hotellrum. Det dracks en del. Vi spelade musik och pratade. Några satt på sängen. Jag och Peter satt vid skrivbordet, så kom det upp någon låt som den berörda kvinnan gillade och hon började dansa. Sedan kom hon och satte sig i Peters knä. Jag såg aldrig att Peter tog henne på brösten för jag pratade samtidigt med mina vänner. Vi fortsatte att festa någon timme, sedan skildes vi. Då var alla glada, ingen som såg ledsen ut.’’

Henrik Gustafsson, presschef kommenterar:

-Vi har i dag sett prov på vad jag anser vara en ovärdig journalistik. Natten till måndag fick jag och pressavdelningen ett mejl från den journalist som arbetat med dagens avslöjande. Det var en ren slump att en kollega till mig såg mejlet, ett mejl han valde att besvara trots att klockan var 00.40. När han bad om att få återkomma på måndag morgon, fick han ett nekande svar. Mejlväxlingen bestod av ett antal mejl, där min kollega till slut fick ge med sig och förbereda partiets officiella kommentar. Att mitt i natten utkräva ett uttalande från en tjänsteman på det här sättet är dock ett mycket ovanligt och märkligt agerande. Hade min kollega inte haft någon möjlighet att besvara journalistens frågor hade publicering utan kommentar från vår sida skett. Vad som är värt att tillägga är att min kollega flera gånger försökte nå journalisten i frågan under både lördagen och söndagen då vi först blev varse att någonting var på gång.

-Vad gäller dagens publicering framgår det med all tydlig önskvärdhet att det finns underlag från oss i form av kommentarer och två vittnesmål som av någon märklig anledning blivit reducerade.

-Partiets svar till Expressen kapades alltså kraftigt, trots att det innehöll viktigt information av vikt för läsarna. Vad gäller narrativet kring “slog larm” stämmer inte detta. Inspelningen har alltså funnits under ett års tid och det är först när vår pressavdelning begär in information om aktuell händelse som en redogörelse inkommer. Alltså på vår begäran. Detta var lördagen den 18 maj 2019 klockan 18.04.

-Sammantaget kan vi därmed konstatera att hela denna soppa är en pinsam historia där man har försökt att genomföra ett karaktärsmord. Det är extremt beklämmande, inte minst när det är mindre än en vecka kvar till valet

Video

Peter Lundgren och den berörda kvinnan, som fortfarande är personligen vän med Peter och som aldrig tyckte att den aktuella incidenten var en fråga för polisen, medverkar tillsammans i ett samtal där de reder ut hur de hanterade händelsen. Samtalet går att se här nedan.

Youtube

Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 10 19 800 eller per e-post på press@sd.se.

Inlägget Kommentar gällande dagens publicering i Expressen dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
​Sverigedemokraterna stryker EU-kandidat http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/sverigedemokraterna-stryker-eu-kandidat-2875782?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Sun, 19 May 2019 18:44:49 +0000 http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/sverigedemokraterna-stryker-eu-kandidat-2875782?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Vid tillsättandet av kandidater inför årets EP-val förekom en intern diskussion kring EU-parlamentarikern Kristina Winbergs fortsatta plats på listan. Bakgrunden till dessa diskussioner var upprepade händelser där Winberg under de senaste åren givit prov på klandervärt och omdömeslöst uppförande både i förhållande till kollegor och personal – men också i förhållande till direktiv och önskemål […]

Inlägget ​Sverigedemokraterna stryker EU-kandidat dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>

Vid tillsättandet av kandidater inför årets EP-val förekom en intern diskussion kring EU-parlamentarikern Kristina Winbergs fortsatta plats på listan. Bakgrunden till dessa diskussioner var upprepade händelser där Winberg under de senaste åren givit prov på klandervärt och omdömeslöst uppförande både i förhållande till kollegor och personal – men också i förhållande till direktiv och önskemål som förts fram från riksorganisationen.

Partiet valde dock att ge henne en andra chans genom att erbjuda henne en fjärdeplats på listan. Detta i förhoppningen om att hennes beteende och agerande skulle förbättras och att ett närmande till partiet skulle ske.

Tyvärr har Winberg i stället valt att klippa alla band med partiets valorganisation samtidigt som hon konsekvent har vägrat att samarbeta med partiet i utformningen av valrörelsen. Hon har också vägrat att anpassa sig till partiets kommunikationsstrategi.

Nyligen upptäcktes också belägg för att Winberg inte längre känner någon som helst lojalitet med partiet. Hon har inte minst uttryckt sig hotfullt i förhållande till partiet samt agerat i det dolda för att skada partiets anseende och där hon konspirerat för att smutskasta partikamrater med hjälp av media.

Bakgrunden till Winbergs agerande tros vara missnöje med placeringen på listan.

Mot bakgrund av ovanstående beslutade partiets verkställande utskott idag att Kristina Winberg inte längre har partiets förtroende samt att hon skall avstängas från sitt medlemskap i partiet. En begäran om att stryka Winbergs kandidatur på Sverigedemokraternas lista till EU-valet kommer att skickas in till valmyndigheten.

(Eventuella förtidsröster på berörd kandidat tillfaller partiet)

Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 10 19 800 eller per e-post på press@sd.se.

Inlägget ​Sverigedemokraterna stryker EU-kandidat dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
Slutspurten av Jimmie Åkessons kampanjresa http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/slutspurten-av-jimmie-aakessons-kampanjresa-2875748?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Sun, 19 May 2019 10:00:00 +0000 http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/slutspurten-av-jimmie-aakessons-kampanjresa-2875748?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Jimmie Åkessons kampanjresa inför EU-valet går nu in på sin tredje och sista vecka. Han kommer under den här veckan att besöka 37 orter runt om i landet för att stödja partiets kommunföreningar. Under kampanjens sista vecka kommer Jimmie Åkesson att finnas tillgänglig för media på följande platser och tider. Observera att förändringar kan inträffa. Mikael […]

Inlägget Slutspurten av Jimmie Åkessons kampanjresa dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>

Jimmie Åkessons kampanjresa inför EU-valet går nu in på sin tredje och sista vecka. Han kommer under den här veckan att besöka 37 orter runt om i landet för att stödja partiets kommunföreningar.

Under kampanjens sista vecka kommer Jimmie Åkesson att finnas tillgänglig för media på följande platser och tider.

Observera att förändringar kan inträffa.

Mikael Eriksson, stabschef hos Jimmie Åkesson, kommenterar:

”Till skillnad från förra valturnén så kommer inte Jimmie Åkesson denna gång att hålla tal inför stora torgmöten, utan syftet är att träffa partiet och hjälpa till i kampanjarbetet. Både första och andra veckan har varit oerhört lyckade och kampanjresan fortsätter ända fram till valdagen”.

För praktiska frågor gällande kampanjresan, kontakta respektive distrikt som är arrangör genom denna länk.

För övriga frågor, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på: 010-10 19 800 eller press@sd.se.

Inlägget Slutspurten av Jimmie Åkessons kampanjresa dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
Socialdemokraternas lögnfabrik http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/socialdemokraternas-loegnfabrik-2875354?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Fri, 17 May 2019 09:29:47 +0000 http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/socialdemokraternas-loegnfabrik-2875354?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Idag kunde Sverigedemokraterna presentera sidan ”Lögnfabriken”, vilken syftar till att balansera det politiska samtalet, minska polariseringen och att från vår sida bidra till en ökad, konstruktiv samhällsdialog. Sidan finns att tillgå här. — Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 10 19 800 eller per e-post på press@sd.se.

Inlägget Socialdemokraternas lögnfabrik dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>

Idag kunde Sverigedemokraterna presentera sidan ”Lögnfabriken”, vilken syftar till att balansera det politiska samtalet, minska polariseringen och att från vår sida bidra till en ökad, konstruktiv samhällsdialog.

Sidan finns att tillgå här.

Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 10 19 800 eller per e-post på press@sd.se.

Inlägget Socialdemokraternas lögnfabrik dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>
Presskonferens med Jimmie Åkesson http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/presskonferens-med-jimmie-aakesson-2874306?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news Wed, 15 May 2019 14:30:00 +0000 http://www.mynewsdesk.com/se/sverigedemokraterna/pressreleases/presskonferens-med-jimmie-aakesson-2874306?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=current_news På fredag, den 17 maj, kallar Jimmie Åkesson till presskonferens. Deltar gör partiledare Jimmie Åkesson, samt presschef Henrik Gustafsson. Plats: Helsingborgs torg.Tid: kl. 10.50 — Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 10 19 800 eller per e-post på press@sd.se.

Inlägget Presskonferens med Jimmie Åkesson dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>

På fredag, den 17 maj, kallar Jimmie Åkesson till presskonferens.

Deltar gör partiledare Jimmie Åkesson, samt presschef Henrik Gustafsson.

Plats: Helsingborgs torg.
Tid: kl. 10.50

Vid ytterligare frågor eller för mer information, kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 10 19 800 eller per e-post på press@sd.se.

Inlägget Presskonferens med Jimmie Åkesson dök först upp på Sverigedemokraterna.

]]>