Fler avslöjanden om sexuella massofredanden

Under förra veckan fylldes sociala medier med starka och upprörda känslor efter påståenden om att tysk media och polis hade försökt att mörka de händelser som under nyårsafton utspelat sig i bland annat Köln, där ett tusental män med nordafrikanskt och arabiskt ursprung i samlad trupp begått sexuella övergrepp och rånat tyska kvinnor.

Avslöjandet om händelserna i Köln och den påstådda mörkläggningen spred sig snabbt till Sverige, och även här rasade folk över den polisiära och mediala efter-hantering av händelserna. I sociala medier fortsatte händelserna i Tyskland och hanteringen av dessa att vara ett av de allra hetaste diskussionsämnena under hela veckan.

Uppdagandet om händelserna i Köln var dock bara början. Under helgen avslöjades att liknande händelser vid upprepade tillfällen även har utspelat sig i Sverige. Bland annat har det framkommit att ett stort antal unga tjejer ska ha utsatts för grova sexuella övergrepp under ungdomsfestivalen ”We Are Stockholm”. Säkerhetspersonal vid ungdomsfestivalen säger till TT att övergreppen har pågått i minst tre år – och att övergreppen blir fler för varje år. Omkring 150 flickor ska ha berättat om övergrepp som de utsatts för under 2015 års festival.

Att allmänheten inte fått vetskap om detta förrän nu är givetvis inget annat är en stor skandal. Ingen vill heller ta på sig ansvaret för efter-hanteringen av händelserna. Från flera olika håll framgår dock att mörkläggningen är något som görs medvetet då brott kan kopplas till gärningsmän med utländsk bakgrund.

I ett ordkrig beskyller nu delar av polisen media för att mörka, och svensk media beskyller polisen för detsamma. Vem som är skyldig till exakt vad vet vi inte idag, men hur som helst har allmänheten inget fått veta.

Fler rapporter om sexuella ofredanden fortsätter nu dessutom att komma upp till ytan. Under dagen har även Malmöpolisens informatör bekräftat att sexuella massofredanden har förekommit under nyårsnatten i Malmö. Enligt en rapport som Kvällsposten har tagit del av ska stora gäng med ensamkommande från Afghanistan, ha omringat berusade tjejer/kvinnor och ofredat dessa. Uppgifterna ska ha kommit polisen tillkänna i fredags och nu pågår arbetet med att koppla eventuella anmälningar om sexuella ofredanden till nyårsnattens händelser.

Mikael Strömberg, SD-Kuriren

Inlägget Fler avslöjanden om sexuella massofredanden dök först upp på SD-kuriren.

Senast ändrat: 11 januari 2016

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.