Det här är Jimmie Åkesson!

Jimmie Åkesson – vår partiledare

Jimmie Åkesson är 43 år gammal och bosatt vid kuststaden Sölvesborg i Blekinge. De få stunder som jobbet inte kräver hans uppmärksamhet försöker Jimmie ägna så mycket tid som möjligt åt att umgås med familjen. Jimmie spelar gärna golf och har även ett stort intresse för fotboll. Favoritlaget är Mjällby AIF.

Redan 1998 valdes Jimmie in i kommunfullmäktige i Sölvesborg. Där har han också varit aktiv sedan dess.

År 2005 valdes Jimmie till partiordförande och under hans 17 åriga ledning har Sverigedemokraterna vuxit sig till ett av de största och viktigaste partierna i svensk politik.

Jimmies arbete inom riksorganisationen påbörjades 1997, då Jimmie valdes till suppleant i partistyrelsen. Sedan dess har han haft många olika uppdrag, bland annat inom partiets kommunikationsenhet där han sysslat med reklamtillverkning och presskontakter.

”Jag inbillar mig att jag provat på det mesta som partiarbetet har att erbjuda. Förutom att jag ägnat mig åt rent kontorsarbete, som att klistra kuvert, limma medlemskort och kopiera papper, har jag också författat pressmeddelanden, tillverkat informationsmaterial och skrivit politiska program. Det har varit lärorikt att vara sverigedemokrat, inte minst under de många åren före riksdagsinträdet.”

Jimmie Åkesson

Jimmies första tal i riksdagen 2010

Valet 2010 innebar att Jimmies vardag föndrades radikalt då partiet kom in i riksdagen med reellt inflytande över människors vardag. Och gensvaret från väljarna har varit fantastiskt. Från 5,7 procent av väljarstödet vid valet 2010, till att nu tävla om platsen som Sveriges största parti.

”Det är ett inspirerande uppdrag som innebär stort ansvar. Det gäller att vara ödmjuk inför uppgiften och samtidigt inte vara rädd för att fälla regeringen när det är nödvändigt. Hittills tycker jag att vi hittat en bra balans och klarat oss bra.”

Jimmie Åkesson

Rösta för förändring, på riktigt!

Valet den 9 september är avgörande för Sveriges framtid. Om vi på riktigt ska kunna bryta vårt lands negativa utveckling måste vi börja med att byta makthavare – innan det är för sent. Socialdemokratiska och moderatstyrda regeringar gör i slutändan samma prioriteringar och ger samma resultat.

Vill du ha en annan utveckling för Sverige måste du börja med att rösta på ett annat parti – på ett parti som på riktigt vill bygga ett välmående, sammanhållet Sverige med förnyat självförtroende och framtidstro.

Det partiet är Sverigedemokraterna.