Politisk sakkunnig i migrationsfrågor sökes

Om tjänsten

Sverigedemokraterna söker en politiskt sakkunnig i migrationsfrågor för att understödja vårt parlamentariska arbete och för att bistå partiet med utredningsarbete och kvalificerad rådgivning. Som tjänsteman är din roll att ta fram underlag för att våra politiska företrädare ska kunna fatta väl underbyggda beslut. Det innebär dels att du bistår ledamöter i det dagliga riksdagsarbetet och är behjälplig med att bereda löpande ärenden som hanteras i utskott och i EU-nämnden. Dels innebär det att du bidrar med faktainsamling, analys och framtagandet av strategiska underlag i det kontinuerliga arbetet med att formulera partiets politik. I arbetet ingår också att arbeta med kommunikation, omvärldsbevakning och viss administration.

Som politiskt sakkunnig ingår du i en grupp politiska tjänstemän där du bidrar med särskild expertis på det migrationspolitiska området och tillsammans med dina kollegor ansvarar för att hantera både löpande och skiftande arbetsuppgifter. En viktig del av arbetet är även att du kontinuerligt förkovrar dig inom ditt ämnesområde samt följer samhällsutvecklingen i allmänhet.

Kompetens och egenskaper

Arbetet förutsätter att du är lyhörd, effektiv och prestigelös. Du ska ha vana av att arbeta med juridisk text och förmåga att snabbt sortera och ta till dig relevant information utifrån omfattande textmassor för att på ett kärnfullt och korrekt sätt kunna återge en sammanfattning i skrift. Du besitter också kunskap om folk- och EU-rättsliga instrument och politiska processer.

Vi ser gärna att sökande har erfarenhet av arbete med beredning av rättsliga ärenden eller med utredningsarbete vid EU-institution, Regeringskansliet, statlig myndighet eller politiskt styrd organisation. Du har utbildningsbakgrund på högskolenivå – sannolikt inom juridik eller statskunskap. Särskild kunskap och erfarenhet inom det migrationspolitiska området är meriterande.

Du har mycket goda färdigheter i det svenska språket och är van att författa texter av olika karaktär. Du har också goda kunskaper i engelska. Skriftligt arbetsprov kommer att genomföras under rekryteringsprocessen.

Som tjänsteman för Sverigedemokraterna delar du naturligtvis våra värderingar och har ett politiskt intresse, samtidigt som du i en tjänstemannaroll förhåller dig sakligt inför din politiska uppdragsgivare. Tidigare engagemang inom partiet är meriterande, men inget krav. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper samt ett glatt, öppet och positivt förhållningssätt.

Övergripande om Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn, som betraktar värdekonservatism och upprätthållandet av en solidarisk välfärdsmodell som de viktigaste verktygen i byggandet av det goda samhället. Partiet bildades 1988 med det övergripande målet att formera en demokratisk, politisk rörelse, som skulle slå vakt om den gemensamma nationella identitet som utgjort grunden för framväxten av välfärdsstaten och vårt lands fredliga och demokratiska utveckling.

Formellt om tjänsten

Arbetsort:                          Riksdagskansliet i Stockholm.
Arbetstid:                          Heltid, vanlig kontorstid. Obekväm arbetstid kan förekomma.
Lön:                                   Fast månadslön, individuell lönesättning.
Kollektivavtal:                  Unionen och Akademikerförbunden

Viktigt att veta är att samtliga anställningar som politisk sekreterare/sakkunnig vid Sverigedemokraternas riksdagskansli omfattas av säkerhetsprövning. Säkerhetsprövningen äger rum före anställning kan ske och omfattar en personbedömning, inhämtande av anställnings- och utbildningsbevis samt referenser. Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass enligt 17 § säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsklassade anställningar omfattas utöver säkerhetsprövningen även av en registerkontroll. 

Ansökan och frågor

Matchar du beskrivningen?

Mejla din ansökan med personligt brev och meritförteckning till

rekrytering.polsek@sd.se

Urval och intervjuer sker löpande, vänta därför inte med att skicka din ansökan!

Du kan även skicka ytterligare frågor du har om tjänsten till den adressen. Nämn i så fall ”Fråga” i ämnesraden. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Senast ändrat: 28 maj 2018