blank

Idag rapporteras det på nytt om kaos och trängsel i kollektivtrafiken. Folk tvingas stå tätt sammanpackade och det är uppenbart att kollektivtrafiken inte är anpassad för pandemiska förhållanden och rådande restriktioner. 

Vi behöver snabbt agera för att minska trycket i kollektivtrafiken och möjliggöra alternativa resvägar. Ett sätt minska trycket på kollektivtrafiken är att uppmuntra användandet av privata fordon. Bilen är ett utmärkt färdmedel för jobbpendling, nödvändiga inköp och andra transporter.   

Sverigedemokraterna kräver därför att trängselskatten omedelbart slopas och riktar en vädjan till landets kommuner och tillfälligt avskaffa parkeringsavgifter.

Sverigedemokraternas gruppledare i Trafikutskottet Jimmy Ståhl:

”Vi politiker måste göra det lättare för människor att ta eget ansvar och begränsa smittspridningen under krisen. Dessa förslag kommer få omedelbar effekt och avlasta både kollektivtrafik och sjukvård”

Vid ytterligare frågor finns nationella och lokala företrädare tillgängliga för intervjuer. Kontakta Sverigedemokraternas pressavdelning på telefonnummer 010 10 19 800 eller per e-post på press@sd.se för kontaktuppgifter.  

Detta pressmeddelande publicerades ursprungligen