Om tjänsten
Sverigedemokraterna söker en politisk tjänsteman med ansvar för socialförsäkringsfrågor. Tjänsten innebär centralt beredningsansvar för ärenden som behandlas i riksdagens socialförsäkringsutskott, utom migrationspolitiska ärenden. Det innefattar bl.a. områden som familjepolitik, sjukförsäkring och pensioner. I rollen ingår att löpande tillsammans med partiets företrädare och tjänstemän utveckla och bevaka politiken inom socialförsäkringsområdet och ta fram underlag för att våra politiska företrädare ska kunna fatta väl underbyggda beslut. En betydande del av ärenden har EU-rättslig karaktär. Vid sidan av den interna parlamentariska beredningen förväntas du bidra i arbetet med att ta fram underlag för utåtriktad kommunikation.

I rollen ingår du i en grupp politiska tjänstemän som tillsammans ansvarar för det politiska tjänstemannastödet på ett bredare politiskt område. Du förväntas stötta särskilt med expertis kring de sociala trygghetssystemen och dess samhällsekonomiska effekter. En viktig del av arbetet är också att du kontinuerligt förkovrar dig inom ditt ämnesområde samt följer samhällsutvecklingen i allmänhet.

Kompetens och egenskaper
Arbetet förutsätter att du har mycket stor förmåga att utifrån komplex materia dra slutsatser och sammanfatta strukturerade och pedagogiska underlag. Du bör ha erfarenhet av och/eller kunskap om socialförsäkringssystemen i Sverige och den svenska och unionsrättsliga lagstiftningsprocessen. Juridisk och nationalekonomisk kompetens är meriterande. Du ska trivas i en roll där du förväntas ha många bollar i luften och samarbeta på ett prestigelöst och lyhört sätt med flertalet kollegor och uppdragsgivare.

Relevant utbildningsbakgrund på högskolenivå inom t.ex. juridik, socialt arbete eller nationalekonomi är ett krav.

Vi ser gärna att du har yrkeserfarenhet från att ha arbetat på analytisk nivå med socialförsäkringssystem vid t.ex. Regeringskansliet, Försäkringskassan eller annan statlig myndighet.  Även erfarenhet av EU:s beslutsprocesser och regelverk är meriterande.

Mycket goda färdigheter i svenska språket och vana av att författa sakliga, korrekta och kommunikativa texter är ett krav.

Arbetsprov kommer att genomföras under rekryteringsprocessen.

Som tjänsteman för Sverigedemokraterna delar du naturligtvis våra värderingar och har ett politiskt intresse, samtidigt som du i en tjänstemannaroll förhåller dig sakligt inför din politiska uppdragsgivare. Tidigare engagemang inom partiet är meriterande, men inget krav. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper samt ett glatt, engagerat och positivt förhållningssätt.

Formellt om tjänsten
Arbetsort:                          Riksdagskansliet i Stockholm.
Arbetstid:                           Heltid, vanlig kontorstid. Obekväm arbetstid och övertid kan förekomma under arbetsintensiva perioder.
Lön:                                     Fast månadslön, individuell lönesättning.
Kollektivavtal:                   Unionen och Akademikerförbunden

Viktigt att veta är att samtliga anställningar som politisk tjänsteman vid Sverigedemokraternas riksdagskansli omfattas av säkerhetsprövning. Säkerhetsprövningen äger rum före anställning och omfattar en personbedömning, inhämtande av anställnings- och utbildningsbevis samt referenser. Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass enligt 17 § säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsklassade anställningar omfattas utöver säkerhetsprövningen även av en registerkontroll. 

Ansökan och frågor
Matchar du beskrivningen?
Mejla din ansökan med personligt brev och meritförteckning snarast möjligen till rekrytering.polsek@sd.se. Ange ”socialförsäkringsfrågor” i ämnesraden. Intervjuer sker löpande.

Du kan även skicka ytterligare frågor du har om tjänsten till den adressen. Nämn i så fall ”Fråga” i ämnesraden. Din ansökan behandlas konfidentiellt.
Varmt välkommen med din ansökan!

Chef avdelningen för politisk service
Gustav Gellerbrant
072-586 58 16

Fackliga kontaktpersoner
Akademikerföreningen: Matteus Storm
072-245 93 48
matteus.storm@riksdagen.se

Unionen: Joakim Larsson
070-818 12 81
joakim.larsson@sd.se