Sverigedemokraternas valmanifest 2022

Idag presenterade Sverigedemokraterna sitt valmanifest inför valet den 11 september 2022.

Sverigedemokraterna vill att Sverige åter ska bli bra. Sverige är ett litet land i en stor värld, men det är politiska beslut i Sverige som avgör vilken vår framtid ska vara. Om en negativ utveckling ska vändas till en positiv måste en annan politik föras än den som tagit oss hit.

Sverigedemokraternas främsta vallöfte är att göra Sverige tryggt igen. Det är en förutsättning för allt annat. Sveriges trygghet och säkerhet ska få en överordnad ställning i en ny regering. Stora delar av det ekonomiska utrymmet kommer behöva gå till att återupprusta ett starkt försvar och rättsväsende. Därutöver behöver snabba åtgärder vidtas för att lindra de allt tyngre ekonomiska bördorna för hushåll och företag.

Om vi prioriterar på ett nytt sätt, och sätter Sverige och nästa generation främst, har vi också möjlighet att återstarta bygget av en stark välfärd. Det vill Sverigedemokraterna. Efter att regeringar under hela 2000-talet lämnat efter sig ett land i sämre skick än de ärvde, lovar vi att efterlämna ett land med en starkare välfärd och mer framtidstro. Läs valmanifestet här.