Vilka vi är

Det här är Sverigedemokraterna

Vi har hunnit fylla 30 år som parti. Vägen från grundandet till idag har inte varit spikrak. Det har faktiskt hänt att vi gjort fel men vi har mognat och lärt oss av våra erfarenheter. Idag är vi en folkrörelse med över 30 000 medlemmar över hela vårt avlånga land. Vi är män och kvinnor, unga och gamla. Vi jobbar i traditionella arbetaryrken på landsbygden och vi är akademiker i storstaden. Vissa av oss är föräldrar, några driver företag, andra studerar och vissa har gått i pension. Det vi har gemensamt är en oro över den utveckling Sverige går i. Det som förenar oss är vår vilja att göra Sverige bra igen.

Vår syn på dagens politiska läge

I decennier har vi varit ensamma om att varna för de problem som de andra partierna skapat. Vi varnade tidigt för framväxten av utanförskapsområden, organiserad brottslighet, hedersvåld och religiös extremism. Vi varnade tidigt för de skenande migrationskostnaderna som lett till att välfärden havererat. 

Trots våra varningar valde de andra partierna att stoppa huvudet i sanden och blunda för problemen. För dig som väljare har det inte spelat någon roll vilket block du röstat på – i slutändan har de prioriterat lika fel. De andra partierna har fått upp ögonen för krisen först när de började tappa i opinionen. Idag finns det i princip inga områden i landet som inte påverkas av den otrygghet de andra partierna har skapat. 

Sverigedemokraterna är idag det enda partiet som kan möjliggöra ett starkt och tryggt Sverige. Till skillnad från de andra partierna vågar vi ifrågasätta och stå på oss även när det blir obekvämt. Vi styrs inte av några intresseorganisationer, fackförbund eller journalister och kan därför göra det som är bäst för Sverige och dess medborgare. Vi ändrar inte vår politik för att opinionssiffrorna viker. Till skillnad från andra vill vi på riktigt göra Sverige bra igen.