Lättläst

Vi är Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna är Sveriges snabbast växande parti. Vi har fler än 30 000 medlemmar över hela landet. Vi är män och kvinnor. Vi är unga och gamla. Vi finns på landet och även i storstaden.

Många av oss är föräldrar. Många arbetar med vanliga jobb. Några har egna företag. Andra studerar. Vissa har gått i pension.

Gemensamt för oss är att vi alla är oroliga för hur Sverige utvecklas och att vi vill vända utvecklingen.

Vi har länge varnat för problem som de andra partierna har skapat. Vi har varnat för ökad brottslighet. Vi har varnat för sexualbrott.

Vi har också varnat för hedersvåld, och vi har varnat för mycket dyra kostnader för invandring. Vi har varnat för att skolan och vården kommer att få stora problem.

Vi varnade tidigt, men de andra partierna ville inte lyssna.

Sverigedemokraterna är idag det enda parti som kan och vill ändra hur Sverige utvecklas. 

Det här har vi gjort sedan förra valet

Sedan förra valet 2018 har mycket hänt i Sverige. Sverige har bytt statsminister. Regeringen har varit i kris flera gånger. Vissa partier vissa partier som tidigare inte ville prata med oss gör nu. Samhället har förändrats till det sämre och svenskarna har haft det svårt. 

Det är därför lätt att glömma att Sverigedemokraterna nu påverkar politiken mer än någonsin. Alla som röstade på oss förra gången har hjälpt oss att få igenom mängder av förslag, till och med en statsbudget, tack för stödet! Tyvärr sitter vi inte i regeringen och kan inte göra allt. Om vi hade fått göra det hade dieselpriset sänkts med tio kronor och inte bara med någon krona, som det blev. Invandringen hade sjunkit kraftigt eller stoppats helt. Vi hade heller inte lagt ner kärnkraften utan byggt mer istället. 

Vi sverigedemokrater har länge varit motorn i svensk politik. Vi har gjort skillnad. Vi har infört höjda straff för brott. Polislönerna har gått upp tack vare oss. Dessutom kan kommuner fortfarande säga nej till vindkraft eftersom vi räddade det i riksdagen.

Socialdemokraterna vill inte göra Sverige bra igen. De vill bara behålla makten. Om Sverigedemokraterna får makten kommer vi se till Sveriges bästa.  

Vi har också lagt många förslag som de andra partierna har stoppat. Vi ville göra diesel och bensin billigare men de andra partierna sa nej. 

Vi ville ta tillbaka medborgarskapen för de som ljugit om sin ålder och sin identitet. Vi har gjort vad vi har kunnat för att utländska brottslingar alltid ska utvisas från Sverige.

Vi har flera gånger försökt att byta ut den socialdemokratiska regeringen. Men tyvärr har flera andra partier hjälpt Socialdemokraterna så att de har kunnat fortsätta bestämma. Den 11 september får vi en ny chans att byta ut regeringen.